Kinderen in Cambodja dromen ook

Pure!

Dreamcentre

Toeval bestaat niet. Dat blijkt wel uit dit project.

In december 2014 kregen we opdracht te gaan filmen in Hong Kong, New York, Amsterdam en Brussel. Blij als wij waren met deze mooie klus zijn we meteen de productie gestart door te gaan kijken naar beschikbare draaitijden en dagen om te vliegen. Diezelfde dag was ons ritueel in Cafe Zondag een borrel te drinken na het werk.

Alleen de data bepaald hebbende stonden we een biertje te drinken, toen Joyce Mulleners ons aansprak. ‘Willen jullie mij sponsoren? Ik ren de halve marathon van Angkor Wat voor mijn stichting’. Wij: ‘Natuurlijk, maar we sponsoren geen geld, we maken we een film als je ons ticket betaald, want die dag vliegen wij terug uit Hong Kong’.

Uiteindelijk bleken zelfs de tickets goedkoper met de tussenstop van Cambodja en hebben we elkaar heel mooi kunnen helpen.

De uitdaging in het maken van de film was een verhaal te vertellen, waarbij je als kijker achtergrond krijgt, maar zelf uitgenodigd wordt je eigen menig te vormen. We vragen nergens om, geen geld, geen hulp. De beelden moeten het verhaal doen, en als dat resoneert… Mag je kiezen wat daarmee te doen.

We hebben met enorm veel plezier aan deze opdracht gewerkt. Cambodja en het werk van het Pure! Dream Centre was een warm bad.

Production: New Narrative
Camera: Bram Rusman
Edit: Bram Rusman, Stijn Halfens