Open Universiteit

De volgende stap

De Open Universiteit is dé online academisch opleider in Nederland. Geen wonder dat zij veel online campagne voeren. In 2016 maakten wij commercials voor youtube en STER online. Het resultaat beviel zo goed dat ze ook als commercials tijdens de olympische spelen uitgezonden werden op nationale televisie.

In het overspoelde commercial land van semi-echte mensen die geweldige ideeën hebben in de 20 seconden dat ze in een interview zitten (ABN AMRO, jouw verhaal) laat deze campagne échte mensen hun verhaal vertellen. We hebben meerdere kandidaten op basis van een persona onderzoek geïnterviewd, steeds ongeveer een uur lang.

Als je aan iets nieuws begint ga je altijd ergens van weg, en wil je ergens naar toe. Precies dat vlak, die spanningsboog, moet dan in een 10 seconden-quote worden gevangen. Het resultaat: Een geloofwaardig verhaal. De centrale boodschap is meteen duidelijk: de volgende stap… Dat gaat de OU zijn.

Alles in deze productie is op maat gemaakt. Ook de muziek. De Open Univeristeit had natuurlijk altijd “The scene – Open” als lijflied. Daarin is nu verandering gekomen. De muziek is gemaakt door Envotion.

Director: Mark Routs
Camera: Bram Rusman
Sounddesign: House of Halo
Music: Envotion
Agency: T36