Beleving voor groepen

In de Media Mine

Film

Nu is het podium daarvoor vaak Internet. We krijgen dan 1,5 minuut van iemands tijd en halen alles uit de kast die ervaring zo inspirerend mogelijk te maken. Een communicatievorm waar wij ons werk van hebben gemaakt, maar waarvan wij ook steeds vaker de vluchtigheid herkennen. Met alleen een film kom je er niet altijd.

Wat we in de ‘connected’ wereld lijken te vergeten, is dat onze doelgroep óók een offline leven heeft. En in dat leven is hij vaak dichterbij dan we denken…

New Narrative ontwikkelde een modulaire videoinstallatie, de MediaMine, die in vrijwel elke ruimte, met elke afmeting opgebouwd kan worden. Van een vrachtwagen tot een zeecontainer tot een garderoberuimte die nu ongebruikt is. De MediaMine kan een vast honk hebben, of van Tokyo naar Brussel reizen.

En het mooiste: Een kind kan hem bedienen.

Wij geloven dat een verhaal mensen in beweging kan brengen. Verhalen scheppen onze realiteit al sinds we onszelf herkennen in de spiegel. Maar de vorm waarin verhalen verteld worden is in media jarenlang beperkt gebleven tot het beeldscherm. Mooi, maar als ons doel onderdompelen oftewel “immersen” is, dan is dat kader van die TV, of die geluidskwaliteit van je telefoon toch jammer.

Virtual Reality is daarin op dit moment de grootste doorbraak. Maar nog met beperkingen: het heeft nogal wat onderhoud en is nog niet klaar voor groepen mensen. De MediaMine is daarop een antwoord dat je moet beleven.

De MediaMine kan ge-leased worden voor kortlopende projecten, en aangeschaft wanneer hij langer bij jullie blijft wonen. Er is altijd een oplossing te vinden. Projectie,- en geluidskwaliteit kan verschillen van Wow! tot Holy Sh#t !!!

Animation: Bram Rusman, Luc Thijssen
Director: Mark Routs, Stijn Halfens
Concept, Production: Stijn Halfens
Steadycam Footage: Ron Ramaekers
Showcontrol and Led visuals: Jean-Paul van de Weert
Construction: Hal3